torsdag, januar 28, 2010

J.D. Salingers arv

Mannen som lot Holden starte beretningen sin med en av de mest berømte åpningssetninger noensinne, J.D. Salinger, er død. Boka er glimrende. Åpningssetningen lyder kort og godt:

“If you really want to hear about it, the first thing you’ll probably want to know is where I was born and what my lousy childhood was like, and how my parents were occupied and all before they had me, and all that David Copperfield kind of crap, but I don’t feel like going into it, if you want to know the truth.”
Om du ikke har lest den ennå, har du noe å glede deg til!

2 kommentarer:

Unknown sa...

Har lest. Har elsket den. Har lenge ment at boken var avgjørende for min utvikling som leser.
Blogget om det i fjor: http://bokdama.blogspot.com/2009/04/nostalgien.html og planla å lese den på nytt. Nå er det vel på tide å faktisk gjøre det.

Thomas sa...

Den hadde utrolig stor innvirkning på meg som leser også. Og det har den nå også, hver gang jeg tar den ut av bokhylla og slår opp et eller annet sted. Den bare fortsetter å virke.

Hei!

Her skriver forfatteren og journalisten Thomas J.R. Marthinsen. Oppvokst i Sandefjord, bosatt i på Fyn i Danmark. Skriver nyhetsbrevet Hundre prosent.


Siste utgivelse: "Vi" (2023)

Arkiv

Arkivet fra 2004 til
2007 er tatt av lufta.


Drevet av Blogger.
Kjøp Selvportrett ved gravstøtte hos haugenbok.no!
Kjøp 'Du' som e-bok hos haugenbok.no!
Klikk for å lese hva folk har sagt om bøkene mine!
La oss snakke om 22. juli av Thomas J.R. Marthinsen
"Vi" er en novellesamling. På nynorsk. Nettopp utkommet!
La oss snakke om 22. juli av Thomas J.R. Marthinsen
La oss snakke om 22. juli av Thomas J.R. Marthinsen

"La oss snakke om 22. juli" er en sakprosabok for barn som handler om terrorangrepene 22. juli 2011. Målgruppe? 9-99 år.