tirsdag, januar 21, 2020

Nyhetsbrev: Vi starter i det små! (1/2020)

 

Hele kunsten å lære seg å leve betyr å holde fast på latteren.
- Jens Bjørneboe (1966)


SER DIN INNBOKS UT SOM MIN?Kan du huske den gangen du lagde deg en mailadresse? Du hadde sikkert et kallenavn på den tida. Noe fiffig. Kanskje lystig. Eller noe du tenkte var fandenivoldsk smart; bare vent, internett, nå kommer jeg! Og så gikk det noen år. I mellomtida ble du voksen, men mailadressen din var den samme. Og det er kanskje ikke like kult å være ZombieTM (true story) når du er 35 år som det var da du lagde den som femtenåring.

I det hele tatt er det veldig lite ved e-poster som ligner e-poster fra den gangen. Tør jeg vedde på at innboksen din daglig oversvømmes av glorete grafikk og heftige salgstriks som vil ha deg til å kjøpe den nyeste softshelljakka? De mykeste løpeskoa med maratonvinnende demping? Den mest spennende krimboka siden Jo Nesbø begynte å skrive? Sånn ser min ut. Men i det siste har jeg begynt å abonnere på nyhetsbrev. Fra hele kloden. Og jaggu, skal jeg si deg: Det finnes gull blant gråsteinene i innboksen min for tiden! (For eksempel dette.)

Heretter kommer jeg til å skrive et nyhetsbrev selv også. Om du har fått dette, betyr det at du er en av de få, nøye utvalgte forsøkskaninene (*ond latter*). Hvis du ikke gidder å være det, kan du selvfølgelig si nei takk i bunnen et eller annet sted.
 

HVA ER PLANEN?Det skal jeg fortelle deg: Et nyhetsbrev hver måned. Med en del faste spalter. Og ettersom jeg er usedvanlig lydhør, tar jeg selvfølgelig i mot tips, synspunkter, etc. Planen at det skal være noe for øynene, noe før ørene - og noe for åndelig påfyll (jeg holdt på å skrive sjelen, men det ble for voldsomt).
 

FAST SPALTE: FRA BØKENES VERDEN:Jeg leser hele tida. Om det er på shampooflasker, på mobilen, i bilen, you name it: Alltid. Det betyr at jeg også bestandig holder på med minst fem bøker. Noen av dem er bedre enn andre. Som for eksempel:
  • "Talent for lykke" av Ari Behn. Nummer to i T-trilogien, som noen kaller samlingene med Ari Behns fortellinger. La oss huske hvor god han var til å skrive, den mannen.
  • "Om brud" av Naja Marie Aidt. Opphakk fra Aidts mange novellesamlinger, kretsende rundt temaet brudd. Noen av de korte novellene er skrået av granitt.

FAST SPALTE: ØRENES DØGNFLUER:Du har også hørt de samme godbitene så mange ganger at ørene protesterer? Prøv disse:
  • "Apocalypse" av Cigarettes After Sex. Dette er en ekstra lang versjon av originalen. Fin som bakgrunn til hva som helst.
  • "Miracle" (live) av det danske bandet Nelson Can. Se de smilene! Hør den bassen!
 

FAST SPALTE: SNACKS FRA ARKIVET: 

Etter å ha vært journalist siden 2006, har jeg et innholdsrikt og broket arkivskap stående med intervjuer og reportasjer. Og selv om det er alle avisers skjebne å bli innpakningspapir for fisk, gjelder ikke helt samme regel for ting som har havnet på nettet. Så jeg tillater meg å dykke dypt:

  • Om å skulle intervjue selveste Doris Lessing. Et møte med ei vanvittig bra dame. Og hvordan det noen ganger har noe for seg å si: Jeg prøver likevel!
  • Og intervjuet, slik det ble, her. Opprinnelig trykt i Dagbladets bokbilag under redaktør Fredrik Wandrup.
  Ålreit. That's it folks for denne gang. Om du liker det du leser, blir jeg glad. Om du liker det så godt at du sprer ordet, blir jeg bittelitt gladere. Og om du har synspunkter, blir jeg nesten lykkelig. Lest noe bra? Hørt noe bra? Sett noe fint? Gi meg et hint!

Alt godt,
Thomas

Ingen kommentarer:

Hei!

Her skriver forfatteren og journalisten Thomas J.R. Marthinsen. Oppvokst i Sandefjord, bosatt i på Fyn i Danmark. Skriver nyhetsbrevet Hundre prosent.


Siste utgivelse: "Vi" (2023)

Arkiv

Arkivet fra 2004 til
2007 er tatt av lufta.


Drevet av Blogger.
Kjøp Selvportrett ved gravstøtte hos haugenbok.no!
Kjøp 'Du' som e-bok hos haugenbok.no!
Klikk for å lese hva folk har sagt om bøkene mine!
La oss snakke om 22. juli av Thomas J.R. Marthinsen
"Vi" er en novellesamling. På nynorsk. Nettopp utkommet!
La oss snakke om 22. juli av Thomas J.R. Marthinsen
La oss snakke om 22. juli av Thomas J.R. Marthinsen

"La oss snakke om 22. juli" er en sakprosabok for barn som handler om terrorangrepene 22. juli 2011. Målgruppe? 9-99 år.