onsdag, juni 04, 2008

Dømme etter omslaget?Man skal ikke dømme en bok på omslaget, men det kan være fristende. For det finnes jo så ekstremt mange gode! Og det forlaget som framfor noen har etablert seg som det med mest treffsikkerhet og størst teft, er britiske Penguin. Deres legendariske omslag til Harper Lees "To kill a mockingbird" fra 1965 taler jo for seg; da forlaget skulle feire seg selv, valgte de netopp dette designet som utgangspunkt. På den internasjonale arenaen er det kanskje London-baserte Jon Gray som er mest kjent, spesielt for omslagene han har laget til Jonathan Safran Foers bøker. Her i landet er det uten tvil Egil Haraldsen som lager de mest minneverdige, som for eksempel det han laget til Lars Ramslies "Fatso" eller Trude Marsteins "Gjøre godt". Her kan du se et utvalg av hans arbeider. Det er lov å bli imponert.

2 kommentarer:

Spectatia sa...

Åh, de gamle Penguinene er så fine! Jeg har faktisk akkurat den av Kingsley Amis, blant annet.
Også Seven Hundred Penguins da, selvfølgelig.

Thomas sa...

Den boka er jeg jo bare pent nødt til å skaffe meg sporenstreks!

Hei!

Her skriver forfatteren og journalisten Thomas J.R. Marthinsen. Oppvokst i Sandefjord, bosatt i Danmark. Skriver nyhetsbrevet Hundre prosent.

Arkiv

Arkivet fra 2004 til
2007 er tatt av lufta.


Drevet av Blogger.
Kjøp Selvportrett ved gravstøtte hos haugenbok.no!
Kjøp 'Du' som e-bok hos haugenbok.no!
Klikk for å lese hva folk har sagt om bøkene mine!
La oss snakke om 22. juli av Thomas J.R. Marthinsen
"La oss snakke om 22. juli" er en sakprosabok for barn som handler om terrorangrepene 22. juli 2011. Målgruppe? 9-99 år.

Superpopulært: