torsdag, september 27, 2007

Sympatiskjorter for Burma

I morgen, fredag, skal verden farges rød. Ikke av blod, men av røde skjorter, t-skjorter og helt sikkert andre røde plagg (Anne B. Ragde har varslet innkjøp av en rød topp hun har planer om å bruke under blazeren) – for å symbolisere til de stakkars jævlene som gjør opprør i Mandalay og Ragoon om at vi er på deres side. At vi også gjerne skulle ha sett at de endelig blir kvitt den hersens militærbanden som har sittet ved makta (unnskyld, skutt seg til makta) siden 1962.

Hvis det er noen som skulle falle for fristelsen til å stille spørsmålstegn ved det mulige paradokset at kommunister støtter demokratiske demonstrasjoner mot et kommunistisk regime: Shut up. Militærjuntaen i Burma har ingen ting med kommunisme å gjøre. Det handler om maktsjuke, mord og jævelskap. Og det er ikke noen jævla -isme, det er forblindelse, ignoranse og ondskap.

Så, gjør et slag for noe som er større enn deg: Få på deg noe rødt i morgen!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Unge mann - dette er makt & penger - intet annet.

Thomas sa...

Ja, det er jo det jeg sier. Ondskap, makt og - som du sier - penger.

Hei!

Her skriver forfatteren og journalisten Thomas J.R. Marthinsen. Oppvokst i Sandefjord, bosatt i Danmark. Skriver nyhetsbrevet Hundre prosent.

Arkiv

Arkivet fra 2004 til
2007 er tatt av lufta.


Drevet av Blogger.
Kjøp Selvportrett ved gravstøtte hos haugenbok.no!
Kjøp 'Du' som e-bok hos haugenbok.no!
Klikk for å lese hva folk har sagt om bøkene mine!
La oss snakke om 22. juli av Thomas J.R. Marthinsen
"La oss snakke om 22. juli" er en sakprosabok for barn som handler om terrorangrepene 22. juli 2011. Målgruppe? 9-99 år.

Superpopulært: