onsdag, september 26, 2007

Noen korte timer på jorda, eller: Heia Posten!

Etter en lang dag på skolen med undervisning og kritikk av ens egne (og en samlet klasses) litterære forsøk, var det en fryd å komme til studenthjemmet, skli nøkkelen i postkassestativet – og bli bønnhørt. Forlagsguden Cappelen og bokhandelguden Haugen Bok hadde denne gangen slått hjernene sine sammen og klart å sende avgårde en bok i min retning. Og hvilken bok! Direkte fra Ingvar Ambjørnsens Tyskland kommer boka om den avdanka journalisten C.O. Gedde. Den kan vel kalles hans andre «tysklandsroman», men så er hovedpersonen saktens norsk (i eksil).

Fra vaskeseddelen:
«60 år gamle Claes Otto Gedde, norsk, tidligere TV-vert og journalist, har sett høyden av sin karriere og er for nedadgående. Han innser bare vagt at folk er begynt å le litt bak ryggen hans. Han har sittet noen måneder i Belgia og skrevet en kokebok om det gamle belgiske kjøkken, som skal lanseres på bokmessen i Frankfurt. Det blir ingen stor suksess. Nå lengter han etter å gå i hi i Berlin en vinter, i en avdød venninnes leilighet. Bare ligge i mørket og høre de fjerne lydene fra Berlin, ligge helt stille og vite at døren er låst og at ingen vil komme. Men han får ikke den roen han har ønsket seg.»

Selv om tittelen på boka er «En lang natt på jorden», blir dessverre leseropplevelsen bare noen korte timer på jorda.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jøss, er denne brand new? Eller er det bare jeg som ikke følger med!

Thomas sa...

Brand new, baby!

Hei!

Her skriver forfatteren og journalisten Thomas J.R. Marthinsen. Oppvokst i Sandefjord, bosatt i Danmark. Skriver nyhetsbrevet Hundre prosent.

Arkiv

Arkivet fra 2004 til
2007 er tatt av lufta.


Drevet av Blogger.
Kjøp Selvportrett ved gravstøtte hos haugenbok.no!
Kjøp 'Du' som e-bok hos haugenbok.no!
Klikk for å lese hva folk har sagt om bøkene mine!
La oss snakke om 22. juli av Thomas J.R. Marthinsen
"La oss snakke om 22. juli" er en sakprosabok for barn som handler om terrorangrepene 22. juli 2011. Målgruppe? 9-99 år.

Superpopulært: